World Figure Skating Championships© 2008
Scandinavium • Göteborg • 16 – 23 mars 2008

Nyhetsbrev 1
070305

Tokyo 2007

Ungefär 20 personer från Sverige kommer under det sista stora mästerskapet före vårt eget evenemang, att befinna sig i Tokyo för att studera allt runt ett VM. Bland dessa Executive kommittén för VM 2008,(fem personer) representanter från Göteborg & Co,(fem personer) Gotevent (två personer) samt SVT (åtta personer).

I Tokyo ska vi, gemensamt med Göteborg stad, ha en monter i anslutning till Ishallens entré. Montern kommer att bemannas av oss som finns på plats i Tokyo innan och efter varje tävling. Vi kommer där ha roll-ups samt visa en film om Göteborg. Vidare kommer vi att dela ut turist- och biljettbroschyrer samt bjuda på Ahlgrens bilar, pepparkakor mm.

Lördag den 24 mars håller vi en reception på åkarehotellet i Tokyo i samarbete med Göteborg stad för att presentera vårt VM för inbjudna VIP och pressgrupper. Vid detta tillfälle bjuder vi på förmiddagskaffe och semlor och det troliga antalet som besöker oss blir 300-400 personer.

Under hela vistelsen i Tokyo är dessutom en rad möten inplanerade för alla på plats, så det lär bli hektiska dagar! Bland annat kommer vi att jobba mycket på sk.”in-coming” dvs. träffa de resebyråer som planerar att komma till Göteborg, främst från USA, Kanada och Japan.

Biljetter

Vill man försäkra sig om en bra sittplats till VM så ska man handla en All-Event biljett! Dessa kommer att släppas under VM i Tokyo, dvs. från den 22 mars, via Ticknet och Gotevent. All-Event biljetterna kommer att kosta 2 895 kr för silverplatser och. 5 295 kr för guldplatser. Biljetter för enskilda dagar börjar säljas i december 2007.

VM-webb

OC arbetar just nu i nära samarbete med Göteborg & Co på en VM-webb. Den ska vara klar till VM i Tokyo.
Adressen blir: goteborg.com/worlds2008/.

Logi

Det kommer att gå att boka logi i alla prisklasser via goteborg.com. Grupper och resebyråer bokar genom VM organisationen, dvs. på från VM-webben: goteborg.com/worlds2008/.

Hotell

Inför VM har vi bokat upp Gothia Towers där alla aktiva, tekniska funktionärer samt VIP kommer att bo. Vi har även två mediahotell: Hotell Opalen (mycket nära arenan) samt Panorama Hotell (åtta minuter från arenan). Hotell Liseberg samt Hotell Onyxen är uppbokat för grupper, chaperones m fl.

Göteborg & Co, Gotevent

Ett nära samarbete har inletts med Göteborg & Co (staden) och Gotevent (Arenan). Göteborg & Co kommer bland annat att sköta marknadsföringen samt vara oss behjälpliga inom t ex. media. Teknikmöten har redan påbörjats med Gotevent.

Mediacenter

Vi räknar med att ca 500 mediarepresentanter kommer till Göteborg. Vi har anställt Paul Peret (som hjälpte oss under EM 2003) som presschef och han kommer att assisteras av Emilie Billow. Presscentrumet kommer att byggas upp i närheten av arenan.

Sponsorarbete

Rättigheterna till rinkreklamplatserna ägs av IMG. De har redan kontrakterat 10 sponsorer av 14 möjliga inför VM 2008. Övrigt sponsorarbete kommer att skötas av OC och inriktningen är att sänka våra utgifter. Vi har ju stort behov av diverse varor t ex. 10 000 flaskor vatten samt 1,5 ton färgat papper.

Volontärer

Vi söker ytterligare volontärer med specialkunskaper inför VM. Vi har i dagsläget 220 antagna volontärer samt 30 på väntelista. Nu letar vi bland annat efter läkare, sömmerskor samt snickare. Är du intresserad och i branschen? Hör av dig snarast till oss! Vårt motto under VM är att ha så få volontärer som möjligt men som är beredda att arbeta under hela perioden.

Varma VM hälsningar

Tussan Rix