World Figure Skating Championships© 2008
Scandinavium • Göteborg • 16 – 23 mars 2008

Nyhetsbrev 2
070401

Tokyo VM 2007

Till VM i Tokyo reste delar av organisationskommittén för att lansera VM 2008 i Göteborg. Vi satte upp en monter på den ena kortsidan av arenan, med allra bästa läge.Innan montern i ordningställdes så hade vi i organisationskommittén för VM 2008, dvs fem personer gjort diverse inköp på IKEA.

Vi inhandlade bland annat mängder med Ahlgrens skumbilar som vi bjöd besökarna på. Populärt vill jag lova! Montern gjordes fin och proffsig med hjälp av material som vi fraktat från Sverige såsom roll-ups, en Göteborgsfilm, vykort, och broschyrer om Göteborg och VM . Självklart i VM-loggans färger dvs mörkblått med cerise inslag. Levande ljus skapade stämning. Då både lanseringen av vår websida samt biljettreleasen för VM 2008 skedde samma vecka så fanns möjligheten att boka on-line direkt på en av våra datorer i montern.

Givetvis blev montern en naturlig samlingspunkt för alla svenskar som var på plats, vi var ju flera grupper i Tokyo, dels från Göteborg & Co, Gotevent, SVT samt Svenska Konståkningsförbundet. Det snaskades skumbilar och pepparkakor och vi hjälpte alla till med bemanningen. Det var många som hittade vägen till vår monter!

Under veckan som gick företog vi också många möten, bland annat träffade vi amerikanska, kanadensiska samt japanska resebyråer, alla på väg till Göteborg 2008. De hade många frågor om bästa möjliga platser i arenan och sitt boende på stadens hotell. Bland annat aviserade en amerikansk resebyrå om en dam som kommer att flyga in till Göteborg i sitt privatplan från USA, bo i stans största svit och vill helst boka ”halva Scandinavium”för sitt privata sällskap! Självklart genomfördes även teknikmöten på plats, både med Gotevent samt med SVT. Det allra bästa tillfället att se tekniken för ett mästerskap är ju givetvis under just ett mästerskap. Vi träffade även IMG, de som äger räättigheterna till sargreklamen och de har redan kontrakterat 10 sponsorer av 14 möjliga till Göteborg.

Mot slutet av veckan, på lördagen, hade vi en reception på åkarehotellet, Akasaka Prince hotell. Cirka 350 personer bjöds in till receptionen, vi distrubuerade personligt skrivna inbjudningskort under dörrarna till mängder av hotellrum. Media, ISU-representanter, VIP, officials samt Team leaders från de olika länderna var våra gäster.
De svenska VM-åkarna stod uppradade, tillsammans med oss i OC, och hälsade alla välkomna. Kristoffer Berntsson var med all rätt extra stolt över sin fantastiska fina nionde placering, vilket ger Sverige två platser till herrklassen i VM 2008!

Vi inledde receptionen med lite uppfriskande svensk lingondricka och vidare hölls diverse tal, både av oss svenskar, men även av ordförande i Internationella Skridskoförbundet, Ottavio Cinquanta. En film om Göteborg visades efter ett tal av Claes Bjerkne, VD för Göteborg & Co. Den var producerad dels på plats i Tokyo men även till viss del i Göteborg. Filmen blev en riktig ”hit”.

Vi avslutade receptionen med att bjuda på härliga fettisdagssemlor, i miniatyr – självklart med VM-logon i flaggform på locken. Mandelmassa och recept hade vi fraktat från Sverige. En stor eloge till hotellpersonalen, som klarade att tillaga semlorna galant! Vi bjöd även på kaffe och pepparkakor med grön mögelost samt flera skumbilar från IKEA. Receptionen kändes mycket lyckas och resulterade i idel lovord.

Efter uppvisningen på söndagen så visades vår logga på skärmen i arenan i Tokyo med välkommen till Göteborg 2008! Nu står vi näst på tur och självklart ska vi se till att det blir lika fina tävlingsdagar i Göteborg som i Tokyo.

Härnäst på agendan står ”Site Visit”, som går av stapeln 22 april. Då kommer representanter från TV bolagen samt Internationella Skridskoförbundet att på plats i Göteborg gå igenom VM 2008.

Varma VM hälsningar

Tussan Rix
Organisationskommittén VM 2008