World Figure Skating Championships© 2008
Scandinavium • Göteborg • 16 – 23 mars 2008

Nyhetsbrev 5
071231

VM i konståkning närmar sig med stormsteg...I skrivande stund är det färre än 80 dagar kvar. Singelbiljetter finns nu att köpa och vi kan konstatera att intresset är mycket stort, över 60 % av kapaciteten i Scandinavium är bokad, och vi ligger väl i fas med budget.

Invigning

Vi satsar på en häftig invigning, en invigning utöver det vanliga. H.K.H Kronprinsessan Viktoria kommer att närvara vid invigningen. Robert Wells uppträder dessutom och jag lovar att han kommer att spela så taket lyfter sig i Scandinavium. Dessutom kommer vi få se fantastiska dansare och några av världens bästa konståkare på isen. Paråkningstävling därefter och allt för endast 150 kronor i kategori brons / 280 kronor i kategori silver, dvs. både invigning och tävling i ett och samma pris. Det vill säkert ingen missa!

Generalrepetition

Hur långt har vi då kommit i arbetet? Ja, VM arbetet flyter på bra! Vi genomförde en härlig generalrepetition under SM i Scandinavium, den första veckan i december, vilket var bra. Visst finns det lite att slipa på, även om mycket är väl förberett. Vi fick bra genomslag i media och våra svenska VM åkare fick tillfälle till en ordentlig medieträning inför VM, då många journalister bevakade SM tävlingarna.

Programblad & annonsörer & utställare

Just nu håller vi på att samla in fakta till programbladet. Det är rätt mycket text som ska fylla programbladet så det blir innehållsrikt, attraktivt och vackert. Vi har fotografer världen över som hjälper oss med bilder till detta. Annonsförsäljningen till programbladet samt försäljning av utställareplatser i Scandinavium har påbörjats och vi har flera intresserade företag på kroken.

Matkvalitet under VM

Från Göteborgs krogvärld kommer gourmetkockarna som ska tillfredställa våra smaklökar gällande VIP och media under VM. I korridorerna har redan snacket kring banketten under lördagen den 22 mars på Kajskjul 8 hörts, kanske vågar vi gissa på bland annat skaldjursbuffé för de drygt 700 gästerna? Vi kommer att bjuda in en hel del gäster till VM under olika dagar, men främst till invigningen tisdag den 18:e och söka ha businessprogram för dem med bland annat intervjuer av världsåkare, mm som inslag.

Sponsorer

IMG har nu kontrakterat följande sponsorer som kommer att synas i TV sändningarna: Acom, Cellier des Dauphins, Citizen, Guinot, MacCoffee, Maruhan samt Mary Cohr. Våra mediepartners är GP och JC Deacaux samt ytterligare fyra lokala mediapartners.

Marknadsföring

Nästa stora kampanj, som kommer mot slutet av januari månad i samband med EM i Zagreb, att fokusera mer på de internationella åkarna. I GP har vi synts med bland annat helsidesannonser, nu utvidgas kampanjen att även omfatta Hallandsposten, Hallands nyheter, Bohuslänningen och TT/ELA. TV reklamen som körts ett par veckor i TV 4 i storstadsregionerna främst, tror vi har bidragit till ökade biljettintäkter.

Byggnation & arena

Planeringen för byggnation inne i arenan är i full gång och det är massor som ska byggas inför en tävling av denna kaliber! Det absolut svåraste blir givetvis koordinationen mellan alla hantverkare och tekniker, dvs att få hela byggoperationen att flyta så smidigt som möjligt. Isen kommer att slipas ned, målas om och frysas om, då ingen reklam får vara synlig. Delar av sargen kommer att monteras bort, så TV kamerorna får plats. Ljus ska monteras, TV:s kabeldragning ska genomföras, data skärmar och Score boards monteras upp, tele kommunikation ska in i hallen. En hel del TV bås för de stora TV bolagen ska byggas, kommentatorsplatser upprättas, skiljeväggar, utställningsbås, ja det är tusen saker att tänka på! Och allt detta kommer att ske under en extrem tidspress och följa ett minutiöst tidschema! Den 10 mars flyttar vi in i Scandinavium.

Mediacenter

Presscentrat i Valhalla ska ställas i ordning till en arbetsplats för ca 600 personer. Vi kommer att hyra in datorer, skrivare, installera telekommunikation, TV monitorer, faxar, presskonferensrum etc. Ett stort volontärsteam med  presschefen Paul Peret i täten kommer att välkomna gästerna, och till sin hjälp har de även elever från en mediaskola. En stab med IT tekniker kommer att vara behjälpliga under tävlingarna ifall något fallerar.

Informationsdiskar

Tre informationsdiskar kommer att finnas under tävlingen, huvudinformationen blir i Gothia Towers. Dessutom kommer det att finnas en större infodisk vid spelaringången på Scandinavium samt en mindre vid huvudentrén.  Minst två av informationsdiskarna kommer att vara bemannade så länge det är aktivitet i arenan. Informationsdiskarna bistår med turistinformation om Göteborg, tävlingsinformation, bokningsböcker för hårfrisör, massör, sjukgymnast, tidsscheman etc. de håller reda på resultat och säljer startlistor.

Hårvård & massör & sjukgymnast

Under VM kommer Burgårdens frisörskola att göra alla tävlande (och dess tränare) som så önskar fina i håret. Skolan kommer att inreda en hårsalong inne i Scandinavium och det kommer dessutom finnas möjlighet för medföljande att göra sig fina i håret även inne på skolan. Sminkös kommer att finnas i hårsalongen i arenan vilket är bra, för allt syns i HD TV! Vi kommer även erbjuda åkarna massage av trötta muskler samt sjukgymnaster.

Skaters Lounge

Åkarna samt all ackrediterad personal kring dem, typ tränare, koreografer, lagledare med flera kommer att erbjudas möjligheten att få kaffe, juice, smörgåsar, kakor och godis i Skaters Lounge. Där kommer de även ha tillgång till internetuppkoppling. En hel del bröd, pålägg och kakor går åt till alla dessa, så om du har några kontakter på dylikt, låt oss få veta det!

Volontärsinformation

Ytterligare information kommer att delges Er alla på stormötet den 20 januari på Gothia Towers kl. 17.00 - 19.00. Då kommer bland annat ansvariga att berätta lite om arbetsuppgifter & grupper. För er som inte har möjlighet att närvara går det bra att få svar på frågor av er gruppledare via e-post eller telefon.

Gott Nytt År

Slutligen önskar jag Dig ett riktigt Gott Nytt År!

Tussan Rix
Ordförande, Organisationskommittén VM 2008